Рецепти господині.
Оладки яблучні з ананасами і бананами.
Інгредієнти: 1 яйце, 1 склянка води, 1 ч. ложка топленого масла, 1 ст. ложка дріжджів, 1 ст. борошна, 1 ст. сухофруктів, 1 / 3 ст. молока, 3 ст. л. цукру
Спосіб приготування: вимочити у воді фрукти. У збите яйце додайте цукор, масло і молоко, дріжджі, просіяне борошно, сіль, і збивайте до однорідної маси. Перемішайте з фруктами. Смажите оладки зазвичай.
Окрошка зі слив.
Інгредієнти: 2 ст. води, 1 / 2 ст. цукру, 1 1 / 3 ст. сухих слив, 1 столові ложки бренді, 2 ст.ложки кукурудзяного борошна
Зверху: 1 / 2 ст. борошна, 120 г масла, 1 / 2 ст. бурого цукру, 1 / 2 ст. кокосової крихти
Спосіб приготування: Вимочити у воді сливи, додати кукурудзяну муку, цукор. Отриману масу вилити у форму для запікання. Змішати масло, борошно, бурий цукор. Полити сливи, зверху посипати кокосовою стружкою. Пекти 30 хв. при температурі 180 ° С.
Також для персиків, яблук і абрикос.
Цитрусові та ківі в глазурі
Інгредієнти: 2 склянки води, 1 кг фруктів, 1 склянка цукру
Спосіб приготування: Почистіть фрукти і поріжте шматочками 5 мм. Закип'ятіть воду з цукром. Охолодіть отримане, викладіть на сироп фрукти і залиште на ніч. Обережно злийте сироп і покладіть фрукти на сітчастий піддон. Сушити 12 -14 годин.
Одну сторону шматочка можна змочити в топленому шоколад. Крім 1 / 2 ст. води при можна використовувати 1 / 2 ст. лікеру.
Кульки з фруктів.
Інгредієнти: 1 / 2 склянки згущеного молока, 2 склянки асорті з сухофруктів, 1 / 2 ст. кокосової стружки, 1 / 2 ст. меленого мигдалю
Спосіб приготування: Додайте молоко в змішані фрукти з горіхами. Залишіть отриману масу на 2 години в холодильнику. Зробіть кульки діаметром 1,5 см і панірують їх в кокосовій стружці. Помістіть кульки на 5 годин в сушарку, поки вони не стануть твердими зовні. Застосовуйте перемелені фрукти.
Чіпси
Спосіб приготування: Відварити картоплю, поперчити, посолити, додати молоко, і приготувати пюре. Не варто додавати масло, тому що може гірчити. Помістити пюре на піддон який змащений маслом піддон і сушити 10 годин у режимі HIGH.
Пастила корисна
Інгредієнти: 2 ст. абрикосового йогурту, 1 ст. вівсянки, 1 / 2 ст. мигдалю, 2 ст. пюре з бананів
Спосіб приготування: Гарненько перемішати, сушити близько 16 годин.
Банани можна замінити кубиками свіжих фруктів.
Сушені томати
Спосіб приготування: Візьміть стиглі (не м'які) томати. Можна нарізати шматочками по 5 мм або на четвертинки. Викладіть шкіркою вниз на піддон. Сушити 14 годин. Сухі томати - прекрасна заміна свіжим помідорчики, особливо взимку.
Глазур з вершкового сиру
Інгредієнти: 1 ч. л. ванілі, 250 г вершкового сиру, 130 г масла, 2 ст. цукрової пудри
Спосіб приготування: Збити масло і сир, додати цукрову пудру, ваніль. Гарненько збити до однорідної маси. Полити пиріг отриманої глазур'ю і притрусити фундуком.
Мюслі бабусі Сміт
Інгредієнти: 1 / 2 ст. мигдалевих пластівців, 1 ст. вівсянки, 1 / 4 ст. насіння сезаму, 1ст. ложка рослинного масла, 1 ст. ложка меду, 1 склянка абрикосового йогурту, 3 яблука, сік одного лимона, 1 / 2 чайн. ложки солі.
Спосіб приготування: Потріть яблука на тертці. Додайте інші інгредієнти і гарненько перемішайте. Залиште на 20 хвилин. Вилийте отриману масу на змащений маслом суцільний піддон. Час сушіння приблизно 20 годин. Часом помішуйте.
Бананово-ромовий десерт
Інгредієнти: 1 / 2 ст. рому, 2 ст. сушених бананів, 2 ч. ложки цукру, 1 / 2 ст. води, вершки
Спосіб приготування: Залийте сушені банани водою з ромом і додасте цукор. Поставите в духовку. Готувати до розмокання бананів. Подавати десерт теплим з застосовуючи збиті вершки.
Сушена риба в сметанному соусі
Інгредієнти: 1 / 4 ст. майонезу, 1 ст. сметани, 1 зуб-к часнику, 2 ст.ложки лимонного соку, 1 / 4 ст.ложки перцю, 1 склянка сухої риби, 1 ст. л. петрушки.
Спосіб приготування: Перемішати сметану, майонез, часник, лимонний сік, петрушку, перець. Отриману приправу перемішати з подрібненою сушеною рибою. Подавати з картопляними чіпсами, крекерами, цукіні, сушеними томатами, шматочками огірка.
Кукурудзяні оладки
Інгредієнти: 1 ст. сухий кукурудзи, 1 / 2 ст. борошна, 1 / 4 ст.ложки солі, 1 збите яйце, перець за смаком, 1 ст. ложка дріжджів, 1 ст. молока.
Спосіб приготування: Перемішати молоко з меленої сушеної кукурудзою, до однорідної маси. Додати яйце, борошно, сіль, дріжджі, перець і все добре перемішати. Смажити оладки до золотистого кольору.
Сухофрукти в бренді
Інгредієнти: 4 ст. сухофруктів (ананас, ківі, абрикос, персик, яблука, груша, цитрусові, фіги), 2 ст. цукру, 2 ст. води, 2 ст. рому або бренді.
Спосіб приготування: Викладіть сухофрукти шарами у велику скляну ємність. Закип'ятіть воду з цукром, не багато охолодіть і налийте ром або бренді. Перемішайте і залийте отриманим сиропом фрукти. Не варто набивати ємність до верху, тому що фрукти збільшаться в об'ємі. Наполягаєте суміш кілька місяців. Подавати можна зі збитими вершками, з морозивом, або з холодною свининою чи куркою.
Фруктовий батон
Інгредієнти: 2 склянки перемеленої суміші (персики, яблука, ківі та ін), 2 ст. цукру, 1 / 2 ст. молока, 2 ст. води, 2 яйця, 3 1 / 2 ст. борошна, 65 г масла, 1 ч. ложка спецій.
Спосіб приготування: Збити яйця, змішати з фруктовою сумішшю, інші інгредієнти змішати і прокип'ятити хвилин 10 на невеликому вогні. Остудити і додати в фруктову масу. Чательно перемішати. Перелити в 2 форми і при температурі 190 ° С піч 1 годину.
Сушені томати в маслі
Інгредієнти: 1 склянку оливкової олії, 3 зуб-ка часнику, 1 / 4 ст. рослинного масла, 1 гострий перець сушена петрушка, 1 ст. злегка підсушених томатів.
Спосіб приготування: У розігріте рослинне масло додати петрушку, часник, перець. Кип'ятити поки часник не стане темніший. Охолодити. Помістити томати в пів-літрову ємність. Залити отриманою сумішшю. Закриту банку зберігати в холодильнику близько 6 місяців.
Фруктові пиріжки
Інгредієнти: 1 ч. ложка спецій, 3 склянки подрібнених сухофруктів, сік 1 лимона і апельсина, цедра, 1 ст. цукру, 1 ч. ложка солі, 1 / 2 ч. ложку, гвоздики, 1 ч. ложка кориці, 1 / 4 ст. бренді або віскі, 1 1 / 2 ч. ложки, мелених мускатних горіхів
Спосіб приготування: Гарненько міксером перемішати всі інгредієнти. Перемістити отриману суміш у ємність. Закрити кришкою і зберігати в темному прохолодному місці. Сухофрукти рекомендуємо заморозити, так вони легше мелють.
Хліб з хурми
Інгредієнти: 1 / 2 ст. подрібнених горіхів, 1 ст. цукру, 1 ст. масла, 3 1 / 4 ст. борошна, 4 яйця, 1 ст. сухий хурми, 1 ч. ложка солі, 1 1 / 2 ст. окропу, 2 ч. ложка соди, 1 ч. лложка кориці, гвоздику і мускатних горіхів.
Вимочити хурму у воді. Перемішати сіль, цукор, яйця, масло, соду (розчинивши в 1 / 4 ст. Води). Додати горіхи і борошно. Перемістити отриманий в 2 форми і випікати при температурі 180 ° С 1 годину. Охолодити.
Чорнично-яблучні кекси
Інгредієнти: 1 ст. молока, 1 ч. ложка розтопленого масла, 1 ст. висівки, 1 ч. ложка сиропу, 1 ст. борошна, 1 ч. ложка соди, 1 яблучно-чорнична пастила
Спосіб приготування: Підігріти молоко, масло і сироп, додати соду. Перемішати з сухими складовими і пастилою до в'язкої консистенції. Перемістити отриману масу у форми і випікати при температурі 180 ° С 30 хвилин.
Хрусткі бананові батончики
Інгредієнти: 2 ст. л. меду, 100 грам масла, 1 / 2 ст. цукру, 1 / 2 ст. борошна, 1 ст. вівсянки, 1 ч. ложка дріжджів, 1 / 2 ст. перемеленої бананової пастили
Спосіб приготування: У розтоплену масу з масла, цукру та меду додати всі інгредієнти і ретельно перемішати. Перемістити отримане у форму і при темп. 175 ° випікати 20 хвилин. Гарячим порізати на шматки.
Пиріг морквяний з горіхами
Інгредієнти: 1 / 2 ст. мелених горіхів, 2 ст. води, 2 ст. сушеної подрібненої моркви, 2 ст. цукру, 1 1 / 2 ст. рослинного масла, 2 ст. борошна, 1 ч. ложка солі, 2 ч. лложкі соди, 1 ч. ложка дріжджів, 4 збитих яйця, 3 ч. л. кориці.
Спосіб приготування: Моркву залити водою. Дати постояти години підлогу. Злити зайву воду. Перемішати масло і цукор. Сухі інгредієнти і яйця, додати, добре перемішати, додати моркву і горіхи. Перемістити отримане змащену маслом і посипану борошном форму. Пекти при температурі 175 ° С протягом 30 - 35 хвилин. Охолодити і полити глазур'ю.
Приправа з овочів для соусів перших і других страв
Інгредієнти: 2 ст. л. грибів, 1 склянка сушених овочів (баклажани, помідори, болгарський перець), часник, зелень - за смаком, 1 ст. л. лука
Спосіб приготування: Подрібнити суміш. Перемістити отриманий в скляну банку, зберігати під закритою кришкою. Майонез додавати для гостроти; при приготуванні супів, м'яса, рагу та ін
Сливовий Шпітцер
Інгредієнти: 1 / 4 склянки води, 1 / 4 сливової пастили, 1 склянка лимонаду
Спосіб приготування: Розділити пастилу на невеликі шматочки, перемішати з водою і помістити в НВЧ на 2 хвилини. Ретельно перемішати і охолодити. Додати лимонад.
Глазуровані цитрусова цедра
Інгредієнти: 1 склянка цукру, 2 склянки цедри, 1 склянка води
Спосіб приготування: Залити цедру водою і довести до кипіння на невеликому вогні. Зробити сироп води з цукром, рекомендуємо взяти воду з під цедри, щоб не гірчить. Знову поставити варити до випаровування води. Гарненько відмочити цедру в отриманому сиропі і помістити на сітчастий піддон, сушити в режимі medium близько 15 годин.
Гарбузовий суп
Інгредієнти: 2 склянки води, 1 кг гарбуза, 1 / 2 ч.л. меленого мигдалю, 2 ч. л. сухого бульйону з яловичини, 2 нарізані цибулини, сіль, перець - за смаком, 2 ч. л. цукру, 2-3 склянки молока, 2 зубчики часнику
Спосіб приготування: Гарбуз почистити і покришити, зварити гарбуз, часник, цибулю, воду, цукор, бульйон. Варити до розм'якшення гарбуза. Перемішати отримане з молоком, зробити пюре, додати приправи. Охолоджену масу перемістити на суцільний піддон і в режимі medium сушити близько 8 годин. Зберігати суп можна розсипчастою вигляді (перемолу) або як пастилу. Перед вживанням 1 чайн.ложка порошку залити 1 чашкою води. Через пару хвилин суп готовий.
Соус по-болгарськи
Інгредієнти: Корінь селери і петрушки, томати, базилік, перець солодкий, кріп, перець гіркий, оливкова олія, часник.
Спосіб приготування: висушити коріандр, часник, морську капусту, імбир, кропиву, перець червоний, петрушку. Все перемішати і подрібнити.
Для супів, м'ясних страв, салатів: висушити: перець солодкий, помідори, перець гіркий, корінь селери, часник, ароматні трави. Подрібнити, помістити в банку і налити оливкова олія. Дати постояти близько 2 тижнів, часом струшуючи. Також можна застосовувати при приготуванні салатів, м'яса, макаронів.
Цукати з гарбуза
Інгредієнти: кабачок, гарбуз, лимон (лимонна кислота), цукор, апельсинові кірки
Спосіб приготування: Гарбуз або кабачок порізати соломкою або пластинками, додати цукор 1:2, лимон додати за смаком, апельсинові кірки і на години 3 залишити. Коли гарбуз (кабачок) дасть сік, кип'ятити на невеликому вогні 10 хвилин. Остудити, злити сік перемістити в сушку, сушити в режимі Medium. За бажанням можна додати колір соком буряка, для цього разом з гарбузом (кабачком) натерти маленьку буряк на дрібну тертку.
Запіканка з висушених овочів по-грецьки
Інгредієнти: 300 г м'ясного фаршу, 5 ст. л. баклажан, 50 г сиру, 1 ст. л. болгарського перцю, 3 ст. л. помідор, часник, майонез, цибуля, зелень, рослинна олія.
Спосіб приготування: Овочі залити водою (в різному посуді). Баклажани трохи підсмажити на олії. Підсмажити фарш і цибулю, перемішати. Не великими шматочками порізати часник, болгарський перець, зелень, перемішати з майонезом. Піддон змастити маслом, викласти все шарами, кожен з шарів промащувати майонезним соусом і не багато підсолювати: баклажани, помідори, фарш з цибулею, помідори, баклажани. В кінці помазати соусом і притрусити сиром. Пекти в духовці до рум'яного кольору.
Пастилки м'ятні
Інгредієнти: збитий білок, листя м'яти, цукрова пудра.
Спосіб приготування: Змочити м'яту в збитому білку, і в цукровій пудрі. Перемістити до сушилку сушити в режимі medium близько 7 годин.
Гамбургери
Інгредієнти: 1 дрібно нарізана цибулина, 1 кг перекрученої на м'ясорубці яловичини або баранини, 1 сухарик, 1 склянка подрібнених лісових горіхів, сіль, перець - за смаком, 1 яйце, 1 / 2 ч.л. спецій, 1 / 2 склянки мелених сухих томатів, 2 / З склянки білого вина, 12 сухих абрикос
Спосіб приготування: Помістити на хвилин 10 абрикоси на вино. Злити і решту рідина перемішати з томатною пудрою. Залишилося вино долити до отримання томатної пасти. Перемішати цибулю, фарш, горіхи, спеції й абрикоси. Зробити котлети, зверху полити винним соусом і запікати при температурі 150 ° С хвилин 30.
Можна готувати також свинину з яблуками.
Печиво з хурми з вершковим сиром
Інгредієнти: 25 г вершкового сиру, 1 пастила з хурми
Спосіб приготування: Трохи пом'яти переспілі хурму. Помістити в сушарку і в режимі Medium сушити 12 годин. Після охолодити і рясно покрити вершковим сиром. Порізати кільцями. Подавати до чаю або до кави.
Інгредієнти: 1 яйце, 1 склянка води, 1 ч. ложка топленого масла, 1 ст. ложка дріжджів, 1 ст. борошна, 1 ст. сухофруктів, 1 / 3 ст. молока, 3 ст. л. цукру
Спосіб приготування: вимочити у воді фрукти. У збите яйце додайте цукор, масло і молоко, дріжджі, просіяне борошно, сіль, і збивайте до однорідної маси. Перемішайте з фруктами. Смажите оладки зазвичай.
Окрошка зі слив.
Інгредієнти: 2 ст. води, 1 / 2 ст. цукру, 1 1 / 3 ст. сухих слив, 1 столові ложки бренді, 2 ст.ложки кукурудзяного борошна
Зверху: 1 / 2 ст. борошна, 120 г масла, 1 / 2 ст. бурого цукру, 1 / 2 ст. кокосової крихти
Спосіб приготування: Вимочити у воді сливи, додати кукурудзяну муку, цукор. Отриману масу вилити у форму для запікання. Змішати масло, борошно, бурий цукор. Полити сливи, зверху посипати кокосовою стружкою. Пекти 30 хв. при температурі 180 ° С.
Також для персиків, яблук і абрикос.
Цитрусові та ківі в глазурі
Інгредієнти: 2 склянки води, 1 кг фруктів, 1 склянка цукру
Спосіб приготування: Почистіть фрукти і поріжте шматочками 5 мм. Закип'ятіть воду з цукром. Охолодіть отримане, викладіть на сироп фрукти і залиште на ніч. Обережно злийте сироп і покладіть фрукти на сітчастий піддон. Сушити 12 -14 годин.
Одну сторону шматочка можна змочити в топленому шоколад. Крім 1 / 2 ст. води при можна використовувати 1 / 2 ст. лікеру.
Кульки з фруктів.
Інгредієнти: 1 / 2 склянки згущеного молока, 2 склянки асорті з сухофруктів, 1 / 2 ст. кокосової стружки, 1 / 2 ст. меленого мигдалю
Спосіб приготування: Додайте молоко в змішані фрукти з горіхами. Залишіть отриману масу на 2 години в холодильнику. Зробіть кульки діаметром 1,5 см і панірують їх в кокосовій стружці. Помістіть кульки на 5 годин в сушарку, поки вони не стануть твердими зовні. Застосовуйте перемелені фрукти.
Чіпси
Спосіб приготування: Відварити картоплю, поперчити, посолити, додати молоко, і приготувати пюре. Не варто додавати масло, тому що може гірчити. Помістити пюре на піддон який змащений маслом піддон і сушити 10 годин у режимі HIGH.
Пастила корисна
Інгредієнти: 2 ст. абрикосового йогурту, 1 ст. вівсянки, 1 / 2 ст. мигдалю, 2 ст. пюре з бананів
Спосіб приготування: Гарненько перемішати, сушити близько 16 годин.
Банани можна замінити кубиками свіжих фруктів.
Сушені томати
Спосіб приготування: Візьміть стиглі (не м'які) томати. Можна нарізати шматочками по 5 мм або на четвертинки. Викладіть шкіркою вниз на піддон. Сушити 14 годин. Сухі томати - прекрасна заміна свіжим помідорчики, особливо взимку.
Глазур з вершкового сиру
Інгредієнти: 1 ч. л. ванілі, 250 г вершкового сиру, 130 г масла, 2 ст. цукрової пудри
Спосіб приготування: Збити масло і сир, додати цукрову пудру, ваніль. Гарненько збити до однорідної маси. Полити пиріг отриманої глазур'ю і притрусити фундуком.
Мюслі бабусі Сміт
Інгредієнти: 1 / 2 ст. мигдалевих пластівців, 1 ст. вівсянки, 1 / 4 ст. насіння сезаму, 1ст. ложка рослинного масла, 1 ст. ложка меду, 1 склянка абрикосового йогурту, 3 яблука, сік одного лимона, 1 / 2 чайн. ложки солі.
Спосіб приготування: Потріть яблука на тертці. Додайте інші інгредієнти і гарненько перемішайте. Залиште на 20 хвилин. Вилийте отриману масу на змащений маслом суцільний піддон. Час сушіння приблизно 20 годин. Часом помішуйте.
Бананово-ромовий десерт
Інгредієнти: 1 / 2 ст. рому, 2 ст. сушених бананів, 2 ч. ложки цукру, 1 / 2 ст. води, вершки
Спосіб приготування: Залийте сушені банани водою з ромом і додасте цукор. Поставите в духовку. Готувати до розмокання бананів. Подавати десерт теплим з застосовуючи збиті вершки.
Сушена риба в сметанному соусі
Інгредієнти: 1 / 4 ст. майонезу, 1 ст. сметани, 1 зуб-к часнику, 2 ст.ложки лимонного соку, 1 / 4 ст.ложки перцю, 1 склянка сухої риби, 1 ст. л. петрушки.
Спосіб приготування: Перемішати сметану, майонез, часник, лимонний сік, петрушку, перець. Отриману приправу перемішати з подрібненою сушеною рибою. Подавати з картопляними чіпсами, крекерами, цукіні, сушеними томатами, шматочками огірка.
Кукурудзяні оладки
Інгредієнти: 1 ст. сухий кукурудзи, 1 / 2 ст. борошна, 1 / 4 ст.ложки солі, 1 збите яйце, перець за смаком, 1 ст. ложка дріжджів, 1 ст. молока.
Спосіб приготування: Перемішати молоко з меленої сушеної кукурудзою, до однорідної маси. Додати яйце, борошно, сіль, дріжджі, перець і все добре перемішати. Смажити оладки до золотистого кольору.
Сухофрукти в бренді
Інгредієнти: 4 ст. сухофруктів (ананас, ківі, абрикос, персик, яблука, груша, цитрусові, фіги), 2 ст. цукру, 2 ст. води, 2 ст. рому або бренді.
Спосіб приготування: Викладіть сухофрукти шарами у велику скляну ємність. Закип'ятіть воду з цукром, не багато охолодіть і налийте ром або бренді. Перемішайте і залийте отриманим сиропом фрукти. Не варто набивати ємність до верху, тому що фрукти збільшаться в об'ємі. Наполягаєте суміш кілька місяців. Подавати можна зі збитими вершками, з морозивом, або з холодною свининою чи куркою.
Фруктовий батон
Інгредієнти: 2 склянки перемеленої суміші (персики, яблука, ківі та ін), 2 ст. цукру, 1 / 2 ст. молока, 2 ст. води, 2 яйця, 3 1 / 2 ст. борошна, 65 г масла, 1 ч. ложка спецій.
Спосіб приготування: Збити яйця, змішати з фруктовою сумішшю, інші інгредієнти змішати і прокип'ятити хвилин 10 на невеликому вогні. Остудити і додати в фруктову масу. Чательно перемішати. Перелити в 2 форми і при температурі 190 ° С піч 1 годину.
Сушені томати в маслі
Інгредієнти: 1 склянку оливкової олії, 3 зуб-ка часнику, 1 / 4 ст. рослинного масла, 1 гострий перець сушена петрушка, 1 ст. злегка підсушених томатів.
Спосіб приготування: У розігріте рослинне масло додати петрушку, часник, перець. Кип'ятити поки часник не стане темніший. Охолодити. Помістити томати в пів-літрову ємність. Залити отриманою сумішшю. Закриту банку зберігати в холодильнику близько 6 місяців.
Фруктові пиріжки
Інгредієнти: 1 ч. ложка спецій, 3 склянки подрібнених сухофруктів, сік 1 лимона і апельсина, цедра, 1 ст. цукру, 1 ч. ложка солі, 1 / 2 ч. ложку, гвоздики, 1 ч. ложка кориці, 1 / 4 ст. бренді або віскі, 1 1 / 2 ч. ложки, мелених мускатних горіхів
Спосіб приготування: Гарненько міксером перемішати всі інгредієнти. Перемістити отриману суміш у ємність. Закрити кришкою і зберігати в темному прохолодному місці. Сухофрукти рекомендуємо заморозити, так вони легше мелють.
Хліб з хурми
Інгредієнти: 1 / 2 ст. подрібнених горіхів, 1 ст. цукру, 1 ст. масла, 3 1 / 4 ст. борошна, 4 яйця, 1 ст. сухий хурми, 1 ч. ложка солі, 1 1 / 2 ст. окропу, 2 ч. ложка соди, 1 ч. лложка кориці, гвоздику і мускатних горіхів.
Вимочити хурму у воді. Перемішати сіль, цукор, яйця, масло, соду (розчинивши в 1 / 4 ст. Води). Додати горіхи і борошно. Перемістити отриманий в 2 форми і випікати при температурі 180 ° С 1 годину. Охолодити.
Чорнично-яблучні кекси
Інгредієнти: 1 ст. молока, 1 ч. ложка розтопленого масла, 1 ст. висівки, 1 ч. ложка сиропу, 1 ст. борошна, 1 ч. ложка соди, 1 яблучно-чорнична пастила
Спосіб приготування: Підігріти молоко, масло і сироп, додати соду. Перемішати з сухими складовими і пастилою до в'язкої консистенції. Перемістити отриману масу у форми і випікати при температурі 180 ° С 30 хвилин.
Хрусткі бананові батончики
Інгредієнти: 2 ст. л. меду, 100 грам масла, 1 / 2 ст. цукру, 1 / 2 ст. борошна, 1 ст. вівсянки, 1 ч. ложка дріжджів, 1 / 2 ст. перемеленої бананової пастили
Спосіб приготування: У розтоплену масу з масла, цукру та меду додати всі інгредієнти і ретельно перемішати. Перемістити отримане у форму і при темп. 175 ° випікати 20 хвилин. Гарячим порізати на шматки.
Пиріг морквяний з горіхами
Інгредієнти: 1 / 2 ст. мелених горіхів, 2 ст. води, 2 ст. сушеної подрібненої моркви, 2 ст. цукру, 1 1 / 2 ст. рослинного масла, 2 ст. борошна, 1 ч. ложка солі, 2 ч. лложкі соди, 1 ч. ложка дріжджів, 4 збитих яйця, 3 ч. л. кориці.
Спосіб приготування: Моркву залити водою. Дати постояти години підлогу. Злити зайву воду. Перемішати масло і цукор. Сухі інгредієнти і яйця, додати, добре перемішати, додати моркву і горіхи. Перемістити отримане змащену маслом і посипану борошном форму. Пекти при температурі 175 ° С протягом 30 - 35 хвилин. Охолодити і полити глазур'ю.
Приправа з овочів для соусів перших і других страв
Інгредієнти: 2 ст. л. грибів, 1 склянка сушених овочів (баклажани, помідори, болгарський перець), часник, зелень - за смаком, 1 ст. л. лука
Спосіб приготування: Подрібнити суміш. Перемістити отриманий в скляну банку, зберігати під закритою кришкою. Майонез додавати для гостроти; при приготуванні супів, м'яса, рагу та ін
Сливовий Шпітцер
Інгредієнти: 1 / 4 склянки води, 1 / 4 сливової пастили, 1 склянка лимонаду
Спосіб приготування: Розділити пастилу на невеликі шматочки, перемішати з водою і помістити в НВЧ на 2 хвилини. Ретельно перемішати і охолодити. Додати лимонад.
Глазуровані цитрусова цедра
Інгредієнти: 1 склянка цукру, 2 склянки цедри, 1 склянка води
Спосіб приготування: Залити цедру водою і довести до кипіння на невеликому вогні. Зробити сироп води з цукром, рекомендуємо взяти воду з під цедри, щоб не гірчить. Знову поставити варити до випаровування води. Гарненько відмочити цедру в отриманому сиропі і помістити на сітчастий піддон, сушити в режимі medium близько 15 годин.
Гарбузовий суп
Інгредієнти: 2 склянки води, 1 кг гарбуза, 1 / 2 ч.л. меленого мигдалю, 2 ч. л. сухого бульйону з яловичини, 2 нарізані цибулини, сіль, перець - за смаком, 2 ч. л. цукру, 2-3 склянки молока, 2 зубчики часнику
Спосіб приготування: Гарбуз почистити і покришити, зварити гарбуз, часник, цибулю, воду, цукор, бульйон. Варити до розм'якшення гарбуза. Перемішати отримане з молоком, зробити пюре, додати приправи. Охолоджену масу перемістити на суцільний піддон і в режимі medium сушити близько 8 годин. Зберігати суп можна розсипчастою вигляді (перемолу) або як пастилу. Перед вживанням 1 чайн.ложка порошку залити 1 чашкою води. Через пару хвилин суп готовий.
Соус по-болгарськи
Інгредієнти: Корінь селери і петрушки, томати, базилік, перець солодкий, кріп, перець гіркий, оливкова олія, часник.
Спосіб приготування: висушити коріандр, часник, морську капусту, імбир, кропиву, перець червоний, петрушку. Все перемішати і подрібнити.
Для супів, м'ясних страв, салатів: висушити: перець солодкий, помідори, перець гіркий, корінь селери, часник, ароматні трави. Подрібнити, помістити в банку і налити оливкова олія. Дати постояти близько 2 тижнів, часом струшуючи. Також можна застосовувати при приготуванні салатів, м'яса, макаронів.
Цукати з гарбуза
Інгредієнти: кабачок, гарбуз, лимон (лимонна кислота), цукор, апельсинові кірки
Спосіб приготування: Гарбуз або кабачок порізати соломкою або пластинками, додати цукор 1:2, лимон додати за смаком, апельсинові кірки і на години 3 залишити. Коли гарбуз (кабачок) дасть сік, кип'ятити на невеликому вогні 10 хвилин. Остудити, злити сік перемістити в сушку, сушити в режимі Medium. За бажанням можна додати колір соком буряка, для цього разом з гарбузом (кабачком) натерти маленьку буряк на дрібну тертку.
Запіканка з висушених овочів по-грецьки
Інгредієнти: 300 г м'ясного фаршу, 5 ст. л. баклажан, 50 г сиру, 1 ст. л. болгарського перцю, 3 ст. л. помідор, часник, майонез, цибуля, зелень, рослинна олія.
Спосіб приготування: Овочі залити водою (в різному посуді). Баклажани трохи підсмажити на олії. Підсмажити фарш і цибулю, перемішати. Не великими шматочками порізати часник, болгарський перець, зелень, перемішати з майонезом. Піддон змастити маслом, викласти все шарами, кожен з шарів промащувати майонезним соусом і не багато підсолювати: баклажани, помідори, фарш з цибулею, помідори, баклажани. В кінці помазати соусом і притрусити сиром. Пекти в духовці до рум'яного кольору.
Пастилки м'ятні
Інгредієнти: збитий білок, листя м'яти, цукрова пудра.
Спосіб приготування: Змочити м'яту в збитому білку, і в цукровій пудрі. Перемістити до сушилку сушити в режимі medium близько 7 годин.
Гамбургери
Інгредієнти: 1 дрібно нарізана цибулина, 1 кг перекрученої на м'ясорубці яловичини або баранини, 1 сухарик, 1 склянка подрібнених лісових горіхів, сіль, перець - за смаком, 1 яйце, 1 / 2 ч.л. спецій, 1 / 2 склянки мелених сухих томатів, 2 / З склянки білого вина, 12 сухих абрикос
Спосіб приготування: Помістити на хвилин 10 абрикоси на вино. Злити і решту рідина перемішати з томатною пудрою. Залишилося вино долити до отримання томатної пасти. Перемішати цибулю, фарш, горіхи, спеції й абрикоси. Зробити котлети, зверху полити винним соусом і запікати при температурі 150 ° С хвилин 30.
Можна готувати також свинину з яблуками.
Печиво з хурми з вершковим сиром
Інгредієнти: 25 г вершкового сиру, 1 пастила з хурми
Спосіб приготування: Трохи пом'яти переспілі хурму. Помістити в сушарку і в режимі Medium сушити 12 годин. Після охолодити і рясно покрити вершковим сиром. Порізати кільцями. Подавати до чаю або до кави.