Покрокова інструкція сушки овочів.
Покрокова інструкція сушки.
Поріжте овочі на однакові скибочки товщиною приблизно 5 мм, скибочки повинні бути однакової товщини, щоб вони висушили одночасно. Час сушіння залежить від товщини скибочок, вмісту в овочах вологи, а також вологості повітря. Тому час сушки вказано в інструкції тільки для довідки.
Встановіть температуру 50 ° С і укладіть скибочки в один шар на кожен лоток на невеликій відстані один від одного. Клейкі овочі, наприклад томати і дрібні зерна квасолі і гороху краще сушити на сітці.
Незадовго до закінчення часу сушіння необхідно перевірити висушили чи овочі. В залежності від типу овочів вони повинні бути від еластичних до хрустких, і без вологих вкраплень.
Після завершення сушіння дайте овочам охолонути, а потім помістіть їх в герметичні контейнери і зберігайте в прохолодному сухому темному місці.
Так як у висушених продуктах залишається менше 2% вологи вони не піддаються заморожуванню і на відміну від свіжих продуктів можуть зберігатися необмежений час у морозильній камері без пошкодження на клітинному рівні.
Поріжте овочі на однакові скибочки товщиною приблизно 5 мм, скибочки повинні бути однакової товщини, щоб вони висушили одночасно. Час сушіння залежить від товщини скибочок, вмісту в овочах вологи, а також вологості повітря. Тому час сушки вказано в інструкції тільки для довідки.
Встановіть температуру 50 ° С і укладіть скибочки в один шар на кожен лоток на невеликій відстані один від одного. Клейкі овочі, наприклад томати і дрібні зерна квасолі і гороху краще сушити на сітці.
Незадовго до закінчення часу сушіння необхідно перевірити висушили чи овочі. В залежності від типу овочів вони повинні бути від еластичних до хрустких, і без вологих вкраплень.
Після завершення сушіння дайте овочам охолонути, а потім помістіть їх в герметичні контейнери і зберігайте в прохолодному сухому темному місці.
Так як у висушених продуктах залишається менше 2% вологи вони не піддаються заморожуванню і на відміну від свіжих продуктів можуть зберігатися необмежений час у морозильній камері без пошкодження на клітинному рівні.