Сушіння риби і м'яса.
Середній час сушки: 6-8 годин (в режимі High)
УВАГА: підвищена вологість збільшує час сушки
В'ялене м'ясо
Традиційно м'ясо для в'ялення вважається яловичина і оленина. В'ялити свинину або ж курку не рекомендується.
Сушене варене м'ясо
Заздалегідь приготуйте м'ясо, видаліть всі жили і жир. Сушити м'ясо в Єзідрі слід шматочками близько 5мм, або ж кубиками 10 на 100 мм близько 6 - 8 годин на сітчастому піддоні. Після сушіння м'ясо не повинно бути вологим, а бути абсолютно сухим і твердим. Таке м'ясо можна зберігати 6 тижнів, якщо ж м'ясо зберігатися в холодильнику, то сток зберігання виростає до 8 тижнів. У замороженому вигляді м'ясо можна зберігати півроку.
В'ялена риба
Перед початкам просушування риби потрібно максимально можливо позбутися від вологи, тому що риба є дуже водянистим продуктом і якщо сушити рибу попередньо не прокоптять або ж не засолення її час сушіння може зайняти досить значний час.
В'ялена яловичина
Для в'ялення яловичини підходять нежирні шматки м'яса, нарізані гострим ножем на рівні шматочки товщиною близько 5 мм. З двох кілограмів яловичини вийти приблизно кілограм в'яленої яловичини. Для того що б легше порізати м'ясо рекомендується трохи його підморозити, так само рекомендується різати м'ясо упоперек м'язових волокон.
Дичина
Перед тим як почати готувати дичину потрібно переконатися що м'ясо не містить паразитів і бактерій, для цього потрібно знезаразити м'ясом шляхом заморозки, що б бути впевненим що дичину знезаражена м'ясо повинно пробути в замороженому стані не менше 60 днів.
М'ясо в маринаді
500 г нежирного м'яса
4 столова ложка соєвого соусу
1 столова ложка томатного соусу
1 / 4 чайна ложка чорного перцю
2 зубки часнику
1 / 2 чайна ложка солі
1 столова ложка меленого імбирного кореня
1 столова ложка пудри керрі
Занурте м'ясо в маринад, маринад повинен покривати м'ясо повністю, накрийте м'ясо кришкою і поставте в холодильник. Через 6-8 годин можна приступати до сушіння, для цього дістаньте м'ясо і повністю злийте маринад і укладіть м'ясо на сушарку, при цьому потрібно покласти суцільний піддон на нижній лоток, а на інші сітчасті піддони. Через 4 години сушіння м'ясо слід перевернути. М'ясо можна вважати готовим якщо вона придбала гнучкість і може гнутися не ламаючись як прут верби.
Термін зберігання такого м'яса 4 тижні. Для більш тривалого зберігання м'ясо слід помістити в герметичному контейнері в холодильник або ж у морозилку.
В'ялена солонина
Для приготування в'яленої солонини візьміть заздалегідь приготовлену до обробки солонину, наріжте її довгими тонкими скибочками і покладіть її на сітчастий піддон. Сушити солонину потрібно поки вона не досягне твердого стану і еластичного стану, при цьому солонина не повинна бути сіжком крихкою. Упакуйте солонину в пакет і помістіть в холодильник.
Сушена риба
7 кг нежирної свіжої риби
4 чайна ложка солі
Лимонний маринад
4 чайна ложка сопи
2 їдальня ложка сушеної петрушки
2 їдальня ложка цибулевої пудри
півсклянки лимонного соку
Підготуйте рибу, очистіть її. Переконайтеся, що риба не була мороженої, це може сильно позначитися на її смакових якостях. Наріжте рибу на шматочки близько 5мм, посоліть рибу або ж помістіть її в маринад на 6 - 8 годин. Після цього помістіть рибу на сітчастий піддон і приступайте до сушіння, через 6 - 8 годин риба буде готова. Зберігати сушену рибу рекомендується в холодильнику або ж у морозильній камері.
УВАГА: підвищена вологість збільшує час сушки
В'ялене м'ясо
Традиційно м'ясо для в'ялення вважається яловичина і оленина. В'ялити свинину або ж курку не рекомендується.
Сушене варене м'ясо
Заздалегідь приготуйте м'ясо, видаліть всі жили і жир. Сушити м'ясо в Єзідрі слід шматочками близько 5мм, або ж кубиками 10 на 100 мм близько 6 - 8 годин на сітчастому піддоні. Після сушіння м'ясо не повинно бути вологим, а бути абсолютно сухим і твердим. Таке м'ясо можна зберігати 6 тижнів, якщо ж м'ясо зберігатися в холодильнику, то сток зберігання виростає до 8 тижнів. У замороженому вигляді м'ясо можна зберігати півроку.
В'ялена риба
Перед початкам просушування риби потрібно максимально можливо позбутися від вологи, тому що риба є дуже водянистим продуктом і якщо сушити рибу попередньо не прокоптять або ж не засолення її час сушіння може зайняти досить значний час.
В'ялена яловичина
Для в'ялення яловичини підходять нежирні шматки м'яса, нарізані гострим ножем на рівні шматочки товщиною близько 5 мм. З двох кілограмів яловичини вийти приблизно кілограм в'яленої яловичини. Для того що б легше порізати м'ясо рекомендується трохи його підморозити, так само рекомендується різати м'ясо упоперек м'язових волокон.
Дичина
Перед тим як почати готувати дичину потрібно переконатися що м'ясо не містить паразитів і бактерій, для цього потрібно знезаразити м'ясом шляхом заморозки, що б бути впевненим що дичину знезаражена м'ясо повинно пробути в замороженому стані не менше 60 днів.
М'ясо в маринаді
500 г нежирного м'яса
4 столова ложка соєвого соусу
1 столова ложка томатного соусу
1 / 4 чайна ложка чорного перцю
2 зубки часнику
1 / 2 чайна ложка солі
1 столова ложка меленого імбирного кореня
1 столова ложка пудри керрі
Занурте м'ясо в маринад, маринад повинен покривати м'ясо повністю, накрийте м'ясо кришкою і поставте в холодильник. Через 6-8 годин можна приступати до сушіння, для цього дістаньте м'ясо і повністю злийте маринад і укладіть м'ясо на сушарку, при цьому потрібно покласти суцільний піддон на нижній лоток, а на інші сітчасті піддони. Через 4 години сушіння м'ясо слід перевернути. М'ясо можна вважати готовим якщо вона придбала гнучкість і може гнутися не ламаючись як прут верби.
Термін зберігання такого м'яса 4 тижні. Для більш тривалого зберігання м'ясо слід помістити в герметичному контейнері в холодильник або ж у морозилку.
В'ялена солонина
Для приготування в'яленої солонини візьміть заздалегідь приготовлену до обробки солонину, наріжте її довгими тонкими скибочками і покладіть її на сітчастий піддон. Сушити солонину потрібно поки вона не досягне твердого стану і еластичного стану, при цьому солонина не повинна бути сіжком крихкою. Упакуйте солонину в пакет і помістіть в холодильник.
Сушена риба
7 кг нежирної свіжої риби
4 чайна ложка солі
Лимонний маринад
4 чайна ложка сопи
2 їдальня ложка сушеної петрушки
2 їдальня ложка цибулевої пудри
півсклянки лимонного соку
Підготуйте рибу, очистіть її. Переконайтеся, що риба не була мороженої, це може сильно позначитися на її смакових якостях. Наріжте рибу на шматочки близько 5мм, посоліть рибу або ж помістіть її в маринад на 6 - 8 годин. Після цього помістіть рибу на сітчастий піддон і приступайте до сушіння, через 6 - 8 годин риба буде готова. Зберігати сушену рибу рекомендується в холодильнику або ж у морозильній камері.