Популярні питання про Ezidri.

Що собою являє процес сушки?

Процес зневоднення (сушіння) зводитися до видалення води з продукту, що перешкоджає розвитку бактерій і мікроорганізмів що викликають псування продуктів. Сушіння проходить шляхом циркуляції теплого сухого повітря по поверхні продукту. Сушіння продукту є найпростішим і природним способом консервації продукту.

Чи треба багато знати перед тим, як почати сушити?

Сушіння є простим процесом, який не вимагає глибоких знань. Сушка продуктів в сушильній комбайні Ezidri проводитися шляхом посиленої вентиляцією сухого теплого повітря, контактуючи з продуктом повітря, абсорбує в себе вологу, тим самим волога видаляється з продукту.

Які переваги сушки?

У сушіння є безліч переваг:
Економія грошей, на відміну від консервованих продуктів сушені продукти можна виймати з місць їх зберігання і зберігати далі, консервовані продукти після їхнього відкриття швидко псуватися.
Ви зможете заготовлювати велику кількість продуктів з своєї ділянки або ж виростають у вашому регіоні, тим самим без особливих зусиль робити значні запаси овочів і фруктів.
Ви завжди будете впевнені, що їсте ви і ваші близькі, тому як будете знати, що продукти заготовлені без застосування консервантів.
У важких фінансових умовах ви завжди будете впевнені в завтрашнім дні, тому як нагодувати вашу родину допоможуть зроблені вами запаси сушених продуктів.
На відміну від консервації сушка продуктів це економія місця, тому як з продуктів видалена вода, то ви зберігаєте самі продукти, а не непотрібну воду.
Безумовною перевагою сушіння продуктів є те, що процес сушіння зберігає максимальну кількість вітамінів і мінералів, продукти залишаються не лише смачними а й корисними.

Який вигляд мають сушені продукти?

Багато продукти втрачають свій колір при сушінні, але користуючись невеликими хитрощами (про які ви зможете дізнатися у розділі рецепти) ви зможете обійти дану проблему. Сушені продукти приготовлені в домашніх умови дуже різко відрізняються від фабричних, на виробництві використовують консерванти і різні харчові добавки.

Не руйнуються вітаміни при сушінні?

Процес сушіння природі і не агресивний, тому в продуктах зберігається максимальну кількість вітамінів і мінералів, що ніколи не досягається при консервації з застосуванням консервантів і добавок.

Розглянемо кілька рекомендацій:

- Вітамін А зберігається при сушінні. Елемент дуже чутливий до світла, тому продукти, що містять його у великій кількості (морква, солодкий перець та ін), потрібно зберігати подалі від світла. Незначна кількість вітаміну С тертися в процесі обробки продукту, так як продукт починає контактувати з повітрям.

-При сушці не втрачається поживна цінність продуктів, але деякі продукти, наприклад, фрукти, ставати кілька солодше, тому як при значній втраті вологи в продукті, концентрація цукру значно зростає. Овочі та фрукти в сушеному вигляді відрізняються досить високим вміст волокон і вуглеводів, які при сушці не руйнуються.

-У сушених продуктах відсоток збереження мікро - макроелементів таких як калій, натрій, магній значно вище ніж при консервації. Так само при консервації є небезпека ботулізму, тому як бактерії розвиваються у вологому середовищі. У сушених продуктом немає такої проблеми, тому як вся волога видалена з них. Подібна небезпека може осягати сушені продукти лише при не правильному приготуванні (коли не вся волога видалена з продукту) або ж іза попадання води в продукти, це може статися внаслідок не правильного зберігання.

- Треба пам'ятати що мікроорганізми такі як: бактерії, цвілеві і дріжджові грибки переносяться суперечками за допомогою повітря, тому так важливо правильно зберігати сушені продукти і дотримуватися санітарно гігієнічних правил.

- При сушінні м'яса, продукт потрібно піддати антибактеріальній обробці, шляхом заморожування.

Яке обладнання необхідно?

При заготівлі продуктів крім сушильного комбайна вам знадобитися:
Гострий ніж
Лопаточка або дві
Кілька маленьких каструль з товстим дном
Міксер для подрібнення або отримання пюре
Сито
Пароварка

Так само вам може стати в нагоді таке обладнання:
Косточкоудалітель для вишні
Машинку для очищення від шкірки і нарізки для яблук
Шатківницю
Тертку
Кухонний комбайн

Самим корисним інструментом для вас стане, звичайно ж, добре заточений ніж.

Чи потрібна попередня підготовка продуктів перед сушкою?

Для сушіння попередньо підготовлення продукту не обов'язково, але воно прискорить час сушіння, а так само допоможе зберегти колір і смак продукту.

Підготовча обробка може представляти із себе: бланшування, маринування, обробка розчином лимонної кислоти.

Попередня обробка продуктів стримує ріст мікроорганізмів, допомагає зберегти колір, смак продуктів. При подальшій сушці видаляється вся волога продукту частина бактерії залишаються мертвими, інша частина перестає бути активною.

Які продукти можна сушити?

Сушінню піддаються всі продукти містить вологу, так як комбайн здатний просушити практично будь-які продукти. Тому ви можете сміливо експериментувати. В основному сушінні піддають фрукти, овочі, м'ясо, рибу, квіти.

Як довго відбувається процес сушки?

Це питання є самим актуальні, на тривалість сушіння впливає безліч факторів:
Вологості продуктів
Вмісту цукру
Розмір шматочків продукту
Кількість повітря, що циркулює в сушильному комбайні
Вологість повітря, що надходить всередину сушильного комбайна
Температура всередині сушильного комбайна
Останнє і найважливіше, який тип сушильного комбайна ви використовуєте. Від цього теж залежатиме час сушки.

Низька температура навколишнього повітря дуже сильно впливає на тривалість сушіння.

Підвищена температура сушіння збільшить виділяється вологу продуктами, але комбайн може не справлятися з її видалення, і продукти просто зваритися. При низькій температурі продукти можуть занадто довго сушитися і даремно почати псуватися. Тому слід дотримуватися рекомендованих температур сушіння.


 
 

Міський портал Монреаля Канада http://salutmontreal.com/ Імміграція в Канаду. Адаптація емігрантів. Життя в Канаді.  

Безкоштовна доставка Ezidri по Україні без передоплати: Київ, Харків, Донецьк, Полтава, Житомир, Дніпропетровськ, Сімферополь, Миколаїв, Одеса, Івано-Франківськ, Луганськ, Рівне, Тернопіль, Ужгород, Запоріжжя, Херсон, Кіровоград, Алушта, Черкаси, Джанкой, Суми , Лубни, Вінниця, Маріуполь, Севастополь, Умань, Чернігів, Слов'янськ, Хуст, Краматорськ, Хмельницький, Чернівці, Луцьк, Львів, Кам'янець-Подільський, Одеса, Іллічівськ, Дніпродзержинськ, Прилуки, Сєвєродонецьк, Макіївка, Кривий Ріг, Тернопіль, Євпаторія, Ялта і інші населені пункти, при наявності в них філій транспортних компаній. В середньому доставка по Україні займає до 24 годин з моменту замовлення. Ми працюємо післяплатою, тобто оплата замовлення за фактом отримання.
rss
Карта